04 Apr
04Apr

Duidelijke communicatie kan mensen in een relatiecrisis helpen om hun behoeften en doelen duidelijk te identificeren. Door open en eerlijk te communiceren, kunnen partners samenwerken om wederzijds aanvaardbare oplossingen te vinden en de kans op conflicten te minimaliseren. Juist omdat er belangrijke beslissingen genomen moeten worden over eigendom, financiën en kinderen. 

Goede communicatie kan het proces vooruit helpen en ervoor zorgen dat beide partijen zich gehoord en begrepen voelen.

In alle fasen van een relatiecrisis kan communicatie helpen om stress te verminderen, conflicten te beperken en een gevoel van samenwerking te bevorderen. Het kan mensen ook helpen om hun behoeften en zorgen te uiten, wat vooral belangrijk is in een tijd van grote veranderingen.

Ook na een scheiding is communicatie nog steeds essentieel, bijvoorbeeld als het gaat om co-ouderschap. Effectieve communicatie kan ouders helpen om hun schema's te coördineren, beslissingen te nemen over de zorg voor hun kinderen en geschillen op een vreedzame en respectvolle manier op te lossen.

Effectieve communicatie gaat niet altijd vanzelf. Koppels kunnen negatieve gevoelens voor elkaar hebben of moeite hebben om constructief te communiceren. In dergelijke gevallen kan het nuttig zijn de hulp van een mediator of coach in te roepen. Bij Hoek & Steen bieden wij begeleiding bij het effectief communiceren en werken aan een voor beide partijen gunstig resultaat.

Dit doen wij onder andere door inzicht te geven in de verschillende communicatiestijlen. Op het moment dat het duidelijk is welke stijl de voorkeursstijl heeft, wordt het ook duidelijk wat eventueel irritatie en ergernis bij de ander oproept. Tijdens de coachingssessie communicatie komt dit uitgebreid aan bod en verrijken wij beide partijen met waardevolle inzichten en praktische handvatten. 

Refenties: Succesvol Scheiden Nederland www.succesvolscheidenacademie.nl


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.