MEDIATION
Mediation is in feite de bemiddeling door een onafhankelijke persoon (de mediator) in een geschil tussen twee partijen. De mediator is onpartijdig en dus een neutrale gespreksleider.

Bij een scheiding kan de communicatie tussen u en uw (ex-) partner moeizaam gaan. Dit kan komen door emoties, onbegrip en wantrouwen.

De mediator begeleidt de gesprekken en probeert de communicatie tussen beiden in goede banen te leiden. Mediation kan u dan helpen om toch in goed overleg afspraken te maken. Bijvoorbeeld over de zorgverdeling van de kinderen, alimentatie, pensioenen, de woning, etc. Deze worden vervolgens in een ouderschapsplan, echtscheidingsconvenant en/of vaststellingsovereenkomst vastgelegd.

Voordelen van mediation;
- U heeft vaak snel een oplossing. - Tijdens mediation kunnen u en uw (ex-)partner de problemen bespreken en meningsverschillen uit de wereld helpen. Hierdoor kan het contact na de mediation behouden blijven. - U bepaalt zelf, met uw (ex-)partner, wat u afspreekt. - Mediation is maatwerk en gericht op wat er in uw situatie tot goede afspraken leidt.

In de meeste gevallen hebt u aan 4 a 5 gesprekken voldoende om tot goede afspraken te komen. De kosten van de mediator worden veelal door beide partijen gedragen.