Mariëlle van Hoek
'gelukkig gescheiden'

Advocaat, gecertificeerd mediator en scheidingscoach

Ik zeg altijd; ik ben advocaat, mediator, echtscheidingscoach èn ervaringsdeskundig. 

Voordat ik als advocaat-mediator voor mijzelf ben begonnen werkte ik bij een advocatenkantoor met een brede civiele praktijk. Ik heb in die tijd een voorliefde ontwikkeld voor familierechtelijke zaken omdat ik het type jurist ben die geboeid raakt door ‘persoonlijke problemen’. Als familierecht advocaat heb ik evenwel helaas vaak moeten constateren dat het conflict tussen (scheidende) partners enkel leek te escaleren door de bemoeienis van advocaten, veelal aan beide zijden. 

Pas toen Marc en ik medio 2020 besloten om uit elkaar te gaan ben ik eigenlijk pas echt gaan beseffen dat een scheiding zóveel meer is dan een juridische en financiële ontvlechting van de huwelijksovereenkomst, want dat is een huwelijk in feite op papier; een overeenkomst tussen twee mensen. Door mijn eigen scheidingstraject heb ik aan den lijve ondervonden dat juìst het emotionele en sociaal maatschappelijke aspect van een scheiding zoveel impact heeft. Maar ook zoveel kansen biedt! 

Puur voor mijzelf sprekend is het een leerzame, verrijkende periode geweest die ik eigenlijk niet had willen missen. Natuurlijk een periode met afwisselend boosheid, zorgen en angst, verdriet, twijfel en onzekerheid, maar ook: herstel, vrijheid, autonomie, hoop, vertrouwen, herijking en groei! 

En ook al ben ik mij ervan bewust dat Marc en ik het geluk hebben gehad dat wij kennelijk in staat bleken onze communicatie mee te laten veranderen met onze onderlinge nieuwe relatie om samen met vertrouwen in elkaar een goede toekomst voor ons allemaal te creëren, ben ik door mijn eigen scheiding gedreven geraakt om partners niet langer enkel juridisch te begeleiden in hun scheiding maar hen vanuit verschillende disciplines danwel invalshoeken in een dergelijk proces van transformatie te begeleiden.  

Ik heb toen ter aanvulling van mijn mediationvaardigheden een prachtige opleiding gevolgd tot scheidingscoach zodat ik inmiddels mensen niet alleen juridisch en praktisch door hun echtscheiding of relatiecrisis kan begeleiden maar hen ook heel concreet kan helpen door het bieden van inzicht in de belemmerende emoties zodat deze geneutraliseert kunnen worden en  het geven van handvatten om de onderlinge communicatie te verbeteren. Mijn passie voor dit bedrijf en waarin ik in Els een absoluut gelijkgestemde vindt, is dan ook dat ik partners graag wil laten ervaren dat een conflict ook ècht een mogelijkheid tot groei biedt!